Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки маншони с прясно зеле

Пилешки маншони с прясно зеле

Пилешки маншони с прясно зеле3 / 3
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусна есенна гозба!"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг прясно
  • пилешки маншони - 600 г
  • домати - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 60 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 бр.
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва на ситно, намачква се с малко сол. Доматите се обелват и настъргват на ренде, може да се ползват и от консерва. В голяма тенджера се загрява олиото, сипва се нарязаното зеле и се бърка, докато спадне обема му.

Добавят се доматите, червен пипер, черен пипер , дафинов лист и джинджифил на прах. Разбърква се добре. Прибавят се и пилешките маншони, налива се топла вода малко над зелето.

Оставяме да се готви на умерен огън, като периодично се разбърква. Ако е нужно, се добавя малко сол. Готви се до готовност на зелето и пилешкото месо. Сервираме с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: