Начин на приготвяне
Слагаме белтъците един по един в суха купа. Вътре слагаме и 1/2 ч.ч пудра захар. Разбиваме пудрата захар и белтъците продължително в купата с помощ на миксер първо на ниска степен и после увеличаваме. Трябва да се получи гъста бяла смес.
Смиламе орехи с машинка за мелене. Трябват ни 1 ч.ч смлени. Прибавяме ги към разбитите белтъци. Разбъркваме добре с шпатула или лъжица. Прибавяме 1 пакетче ванилия и 1/2 ч.л сок от лимон. Лимонът си го изцеждаме. Разбъркваме всичко. С помощта на лъжица си слагаме от сместа върху тава, застлана с хартия за печене.
Оформяме кръгове на малко разстояние едно от друго. Получават се кръгове с леки връхчета, ако желаете можете да ги загладите. Използваме само 2/3 от сместа. Другата 1/3 част я използваме като слагаме 1 ч.л. канела и разбъркваме. Печем в предварително загрята фурна на 160 г.
Вадим ги внимателно и след като изстинат и ги слагаме в подходящ съд за сладки. Рецептата е от кулинарен сайт за новака в кухнята, като в малка част от сместа сложих канела. Стават вкусни, но не са традиционни ореховки.