Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Ореховки с ванилия, лимон и канела

Ореховки с ванилия, лимон и канела

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Ореховки с ванилия, лимон и канела
Снимка: Veselina
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
23
"Вкусни ореховки за неделното кафе"

Необходими Продукти

  • орехи - 1 ч.ч смлени
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. белтъци
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л
  • лимони - 1/2 ч.л сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме белтъците един по един в суха купа. Вътре слагаме и 1/2 ч.ч пудра захар. Разбиваме пудрата захар и белтъците продължително в купата с помощ на миксер първо на ниска степен и после увеличаваме. Трябва да се получи гъста бяла смес.

Смиламе орехи с машинка за мелене. Трябват ни 1 ч.ч смлени. Прибавяме ги към разбитите белтъци. Разбъркваме добре с шпатула или лъжица. Прибавяме 1 пакетче ванилия и 1/2 ч.л сок от лимон. Лимонът си го изцеждаме. Разбъркваме всичко. С помощта на лъжица си слагаме от сместа върху тава, застлана с хартия за печене.

Оформяме кръгове на малко разстояние едно от друго. Получават се кръгове с леки връхчета, ако желаете можете да ги загладите. Използваме само 2/3 от сместа. Другата 1/3 част я използваме като слагаме 1 ч.л. канела и разбъркваме. Печем в предварително загрята фурна на 160 г.

Вадим ги внимателно и след като изстинат и ги слагаме в подходящ съд за сладки. Рецептата е от кулинарен сайт за новака в кухнята, като в малка част от сместа сложих канела. Стават вкусни, но не са традиционни ореховки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: