Домашно пиле с ориз

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
27/12/2019
"Уж лесно ястие, което всички сме готвили, а така се получава толкова вкусно"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 712
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете пилешкото на парчета, сложете в тенджера под налягане и сварете за 30 минути до омекване. Отцедете месото, обезкостете и го накъсайте. Прецедете бульона.

Сложете зехтина в тиган, почистете лука и го нарежете на дребно, сложете и изпържете до омекване.

Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в тигана. Разбъркайте и пържете, докато стане стъклен, подправете със сол, пипер, джоджен, малко риган и куркума.

Изсипете ориза в тава, сложете накъсаното месо и сипете четири чаши от бульона на пилето. Разбъркайте и сложете в загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.

Оризът на фурна в комбинация с домашното пиле е много вкусен.

Поднесете домашното пиле с ориз със салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар