Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с кайма и кашкавал

Пълнени тиквички с кайма и кашкавал

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Пълнени тиквички с кайма и кашкавал
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не още една, а най-вкусната рецепта за пълнени тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л
  • риган - 1 к.л
  • зехтин - 2 с.л
  • гъби - 150 г
  • кашкавал - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги разполовете по дължина, така че да станат две половини. Издълбайте всяка половина като оставите страните и дъното цели. Нарежете на ситно вътрешността, която сте издълбали.

Намажете тиквичките със зехтин и сложете в тава с хартия за печене. Сложете зехтин в тиган и запържете лука до омекване, добавете гъбите и вътрешността на тиквичките. Пържете около 10 минути до златисто. Махнете в чиния.

Сложете отново малко зехтин и сложете каймата, надробете я и изпържете за няколко минути до готовност, подправете със сол, черен и червен пипер и риган. Върнете изпържените лук и гъби и разбъркайте.

Махнете от котлона и с тази смес напълнете издълбаните тиквички. Сложете в загрята фурна на 180 градуса и запечете за 15 минути, след което извадете, настържете и поръсете с кашкавала и върнете отново във фурната за още 10 минути до златисто на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: