Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със сини домати

Мусака със сини домати

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мусака със сини домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-7
"Някои му викат мусака, а други - патладжанено изкушение! Опитайте и изберете страна!"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • домати - 600 г от консерва
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 2 глави
  • патладжа­ни - около 4 броя
  • олио - 3 с.л.
  • риган
  • босилек
  • мащерка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червено вино - 100 мл
  • кашкавал - около 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оста­вете да престоят 20 минути под наклон, за да се отцедят от горчивината. Измийте ги под течаща вода и ги подсушете със салфетка.

Запържете в сгорещеното олио нарязаните ситно чесън и лук, прибавете каймата и запържете и нея като разбърквате за 5 минути. След това сипете доматите, сухите подправки, ситно нарязания магданоз и виното. Задушете така за 10 минути.

В дълбока леко намазнена тава нарежете слой кръгове патладжани, след това слой от кайма, пак патладжани, кайма и още веднъж патладжани. Отгоре по­ръсваме с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка: