Начин на приготвяне
Нарязва се пилешкото филе на хапки и се поръсва със сол и черен пипер. Гъбите се отцеждат и нарязват, карфиолът се накъсва на розички, празът се почиства и нарязва на полумесеци.
В тиган се загрява олио и се запържват пилешките хапки до побеляване. Прибавя се нарязаният праз, за да омекне. Добавят се гъбите и се разбъркват. Оставяме да се готви за кратко, за да изври течността.
Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.
Сипва се разреденото с малко вода доматено пюре, разбърква се за 2-3 минути и добавяме розичките карфиол.
Ако е нужно, се долива малко топла вода и оставяме да се готви на слаб огън до готовност на месото.
Сипва се порция в чиния и още топло се поръсва с настърган кашкавал.
Пилето с праз, гъби и карфиол е вкусно мезе за вино!