Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричка

Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричка
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Сочно, леко пикантно пилешко с вкус на ядки и хрупкава коричка, което да поднесете с бира или домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 бр. бутчета
  • фъстъци - 4 с.л. обелени и сурови
  • соев сос - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • пипер - 1 к.л. лют
  • лимони - 1/2 сок и кората
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се марина от всички продукти без пилешкото и фъстъците. Разбърква се добре и бутчетата се потапят в марината. Хубаво е да престоят поне няколко часа, като периодично ги обръщате, за да поемат от вкусовете и от двете страни.

Слагате всичко в тава и покривате с фолио. Пече се на 220 градуса около 25 минути под фолиото, като след 15-тата може да ги обърнете и пак да покриете тавата.

Като мине това време, сваляте фолиото и доливате 1/2 ч.ч. вода. Оставяте 5 минути бутчета да се пекат от долната си страна, след което ги обръщате и посипвате добре с натрошени фъстъци (може бадеми или лешници).

Когато водата изври, сосът бързо се карамелизира, така че трябва да наблюдавате ястието, за да не прегори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: