Начин на приготвяне
Натрийте хубаво пилето с подправката за пиле, червения пипер малко олио, а от вътре поръсете малко сол. Нарежете картофите на кръгчета, сложете ги в купа и хубаво ги объркайте със зеленчуковата подправка, малко олио и чубрица.
В намазана тава с олио наредете по края картофите като ги застъпвате, между тях сложете парченца кисела краставичка, а гъбите върху картофите, нарязани на ивици.
Нарежете червения лук, добавете го с обеления арпаджик. Поставете пилето в средата и навсякъде сложете парченца масло, поръсете с червен пипер и ако желаете още малко от другите подправки.
Сипете вода и покрийте с фолио, сложете във фурната след като поври отстранете фолиото и запечете, като намажете пилето с малко масло за хрупкава коричка.