Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Селска яхнийка с пилешко и картофки

Селска яхнийка с пилешко и картофки

Селска яхнийка с пилешко и картофки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Картофки с пилешко месце - класика в тенджера!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио
  • лук - 1 бр.
  • магданоз
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода. Прецежда се пилешкият бульон, а месото се почиства от кожа и кости, накъсва се на парчета.

Загрява се олио и задушваме ситно нарязан лук, добавяме нарязани на ленти червени чушки и запържваме докато омекнат.

Сипват се картофите нарязани на кубчета и оставяме още 2-3 минути да се запържат и те. Добавя се настърганият домат, червеният пипер и се разбърква. Овкусяваме със сол.

Налива се бульонът, варим до готовност на картофите, като малко преди това се добавя месото да поври заедно с картофите. Ако е рядко се сгъстява с брашнена кашичка.

Сервираме яхнията с нарязан магданоз.

Селската яхнийка с пилешко и картофки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: