Начин на приготвяне
Нарежете лукът и част от магдоноза на много ситно и ги сложете в купа. Добавете каймата, яйцето, галетата, щипка сол и омесете. Покрийте и оставете за 15 минути.
В тенджера налейте 3 л гореща вода, изчакайте да заври.
През това време оформете кръгли кюфтенца, оваляйте ги в брашно и внимателно ги пуснете във водата.
Обелете картофите, моркова и ги измийте. Нарежете картофите на едро, моркова - на дребно и ги добавете към кюфтенцата. Оставете да къкри на слаб огън до готовност на картофите.
В тиган загрейте малко олио и сложете 1 с.л. брашно. Бъркайте и щом брашното се запържи, добавете 1 ч.л. червен пипер. Разбъркайте и изсипете запръжката към врящата яхния.
Добавете доматеното пюре, сол и останалия нарязан магданоз.
Разбъркайте картофената яхния и след 5 минути махнете от огъня.
Селската яхния с картофи и кюфтета е много вкусна.
Виж също как се прави запръжка на яхния и какви подправки се слагат на картофена яхния.
Коментари
За 5 порции не са необходими 3 литра вода, картофите също са много за тези порции!!!