Начин на приготвяне
Чушките се измиват и се изрязват на цървули. Почистват се семките и се отцеждат добре.
В купичка се смесва малко олио и сол, и с помощта на четка се намазва външната страна на цървулите. Нареждат се в суха тавичка.
Плънка: яйцата се разбиват с помощта на тел, добавят се сол, черен пипер и магданоз, и отново се разбъркват. Месото и кашкавалът се нарязват на малки парчета, а сиренето се натрошава. Добавят се към разбитите яйца.
Разбъркват се добре. С така приготвената плънка се пълнят чушките внимателно. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу.
После градусите се увеличават на 220 градуса, а фурната се регулира да пече само отгоре.
Малко преди да бъдат готови се добавят и резените домат. Пълнените цървулчета от чушки са супер.