Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени цървулчета от чушки

Пълнени цървулчета от чушки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пълнени цървулчета от чушки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вместо пълнени чушки ви представяме тези ефектни и много вкусни пълнени цървулчета, с които да вземете акъла на гостите"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр. червени
  • олио - за намазване
  • сол
  • Плънка
  • яйца - 2 бр.
  • месо - 100 г от буркан (може и кайма)
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка
  • домати - 6 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се изрязват на цървули. Почистват се семките и се отцеждат добре.

В купичка се смесва малко олио и сол, и с помощта на четка се намазва външната страна на цървулите. Нареждат се в суха тавичка.

Плънка: яйцата се разбиват с помощта на тел, добавят се сол, черен пипер и магданоз, и отново се разбъркват. Месото и кашкавалът се нарязват на малки парчета, а сиренето се натрошава. Добавят се към разбитите яйца.

Разбъркват се добре. С така приготвената плънка се пълнят чушките внимателно. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу.

После градусите се увеличават на 220 градуса, а фурната се регулира да пече само отгоре.

Малко преди да бъдат готови се добавят и резените домат. Пълнените цървулчета от чушки са супер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: