Пиле с вълшебен сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
22/12/2019
"Внимание!!! Изключително вкусно пиле! Не е подходящо за хора със слаби сърца и такива на диета "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 919
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете пилешкото месо на половинки, ако ползвате бутчета на долно и горно, ако ползвате филе пеперуда - разделете на две.

Овкусете парчетата месо със сол и черен пипер, сложете в чиния брашното и хубаво оваляте в него всяко парче.

Изтръскайте излишното брашно, сложете олиото в дълбок тиган и сложете парчетата първо с кожата към мазнината.

Изпържете пилешкото до златисто от всяка страна, извадете ги и сложете в тава с хартия за печене. Включете фурната на 180 градуса и сложете тавата в нея, печете месото за 30 мин.

Почистете лука и чесъна, излейте малко от мазнината, в която сте пържили пилето, оставете в тигана около 2 с.л от нея, загрейте отново, сложете лука и чесъна.

Пържете до златисто, добавете пестото, разбъркайте и сложете червен пипер. Разбъркайте отново, ще се получи гъста смес.

Сипете сметаната и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи гъст сос, гответе няколко минути до получаване на гъста аша и сипете млякото. Разбъркайте и оставете соса за няколко минути да клокне. Извадете месото и сложете в тигана при соса.

Натопете парчетата месо в него, леко разбъркайте и оставете така 5 мин. Накрая поръсете с настъргана зряла моцарела между месото, като може и леко да поръсите върху него, ако нямате може и кашкавал. Моцарелата веднага ще сгъсти сосът, махнете от котлона.

По желание поръсете с пресен магданоз и наситнена люта чушка за допълнителен разкош.

Пилето с вълшебен сос не може да бъде описано с думи, трябва да се опита.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ani Petrova
Ani Petrova
04.12.2016 02:02
Bez da se obijda avtorkata na tazi recepta no tova yastie e s tolkova mnogo zaprajka che ne bih riskuvala da go gotvya a oshte po malko i da yam. Parjenite hrani sa "bogati" na kancerogeni i sa nai loshat hrana. Ne govorya che nee vkusna a che e vredna.
1
3