Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява, най-добре да е от гърдите, но може и бутче. Отцежда се добре, кожата се сваля и нарязваме на парчета. Оризът се сварява и се прецежда.
В купа смесвам месо, ориз, сол, черен пипер, 100 г майонеза и 2 с. л. заквасена сметана. Разбърква се добре и оставяме настрани. Царевицата се отцежда много добре и се разбърква с една лъжица майонеза и малко сметана.
Взема се голяма плитка чиния, редим на дъното един слой от царевицата като блат. Върху него ред пиле с ориз, следва ред нарязани кисели краставички, разбъркани с малко майонеза и завършваме със смес от пиле и ориз.
Измазваме солената торта с майонеза, отгоре се рендосва настърган кашкавал.
Украсява се по фантазия с нарязани чери домати, маслини, кисели краставички, пресен лук и магданоз. Охлажда се и сервираме.
Пилешката торта Фантазия е вкусна и ефектна!
Коментари