Начин на приготвяне
Сварете бутчетата до отделяне на месото от костта. Обезкостете ги, премахнете кожите и нарежете на малки късчета. Овкусете със сол и черен пипер.
Направете бешамеловия сос, като разтопите маслото в подходящ съд и прибавите брашното. При непрекъснато бъркане с помощта на телена бъркалка, добавете млякото. Бъркайте до сгъстяване на соса и отстранете от огъня. Овкусете с индийско орехче.
Намажете дъното на подходяща тава за печене с пласт бешамелов сос. Наредете ред от корите за лазаня. Разстелете пласт доматен сос и сложете отново кори.
Полейте с Бешамел, разстелете пилешкото месо, сложете отново кори и завършете с Бешамелов сос.
Изпечете в загрята фурна до златисто. Преди готовност, поръсете лазанята с настъргана гауда и пармезан.
Допечете до разтопяването им. Вкусната лазаня с пилешко и пармезан е неустоимо вкусна.