Домашна лютивка
Homemade Spicy Chutney

Домашна лютивка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Домашна лютивка1 / 2
02/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
"Истинска класика в жанра, която няма да намерите по магазините. Така че, запретвайте ръкави и се наслаждавайте!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, отделете чепчиците и ги смелете през мелачка, отделяща люспите. Червените чушки опечете, обелете, отделете дръжките и семките и ги нарежете възможно най-ситно.

Лютите чушки почистете от дръжките и семките и нарежете на ситно. Скилидките чесън почистете и накълцайте.

В голяма тенджера на котлона кипнете за 5 минути олиото, оцета, захарта и солта. Добавете чесъна, а след 2 минути и доматеното пюре.

Разбърквайте и оставете пюрето да се сгъсти. Тогава прибавете червените печени чушки и лютите чушки. Бъркайте домашната лютивка за още 10 минути.

Щом течността се редуцира максимално, свалете от котлона и разбъркайте с накълцания магданоз.

Още гореща разсипете в затоплени, сухи бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат.

Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
512
45
31
20
10
Дай твоята оценка: