Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Вкусни лодки с пресни гъби

Вкусни лодки с пресни гъби

Вкусни лодки с пресни гъби
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ароматът на тези лодки ни събуди и сега е време да им се насладим А вие си запишете рецептата и я споделете с близки и приятели"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха на Йоткер
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • олио - 50 мл
  • брашно - колкото поеме за средно твърдо тесто
  • за плънката
  • колбас - по желание шпеков салам, кренвирш или филе
  • кисели краставички - 1/2 буркан
  • доматено пюре
  • маслини
  • гъби - пресни
  • риган
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава пресявате брашното към него добавяте солта и сухата мая. В купа разбивате яйцето със захарта, млеката и олиото.

Правите кладенче и изсипвате сместа, като бъркате първо с лъжица, след което замесвате със ръце тестото, докато получите хубаво гладко тесто.

Оставете го да втаса поне 30 минути. Разделете го на колкото искате да са големи лодките и разточете всяка част във яйцевидна форма, след което подвийте навътре краищата.

Намажете средата с доматеното пюре и поръсете обилно с всички нарязани продукти. Оставете да втасат малко, след което печете в загрята фурна.

Преди да извадите пидетата окончателно, ги поръсете с настърган кашкавал и отново върнете в печката, за да се запече кашкавалът.

Вкусните лодки с пресни гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: