Начин на приготвяне
В тава пресявате брашното към него добавяте солта и сухата мая. В купа разбивате яйцето със захарта, млеката и олиото.
Правите кладенче и изсипвате сместа, като бъркате първо с лъжица, след което замесвате със ръце тестото, докато получите хубаво гладко тесто.
Оставете го да втаса поне 30 минути. Разделете го на колкото искате да са големи лодките и разточете всяка част във яйцевидна форма, след което подвийте навътре краищата.
Намажете средата с доматеното пюре и поръсете обилно с всички нарязани продукти. Оставете да втасат малко, след което печете в загрята фурна.
Преди да извадите пидетата окончателно, ги поръсете с настърган кашкавал и отново върнете в печката, за да се запече кашкавалът.
Вкусните лодки с пресни гъби са готови.