Начин на приготвяне
Сервирам ви това мезе, което жадно се оглежда за ледено студена бира.
Измиваме добре картофите и ги поставяме в кипяща подсолена вода. Бланшираме ги за 5-7 минути. Отцеждаме ги от водата и ги оставяме да се охладят, като не отстраняваме тяхната обвивка.
Нарязваме чоризото и чери доматите на средни кубчета. Чедъра режем на тънки ивици.
Отрязваме капаче от картофите. Издълбаваме част от вътрешността им, като оставяме около 1 1/2 см до кората им.
1/2 от намачканата картофена вътрешност смесваме с чоризото, доматите, ригана и овкусяваме със сол, ако е необходимо.
Отгоре подреждаме царевичните зърна. Поставяме слайс хамон, топка бейби моцарела и ивици от чедъра за колорит и вкус.
Поръсваме с пресен босилек.
Печем пълнените картофи в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7 минути.
Божествено вкусно предястие, гарнитура или бирено мезе.
Лодките от пресни картофки с божествена плънка са готови!