Дядовото гювече

ЕленаЕлена
Чирак
6238376451
Дядовото гювече
Снимка: Елена
1 / 5
25/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Дядовото гювече, но с пармезан - традициите вече са по-вкусни"

Необходими Продукти

  • лук - 1 голям глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена прясна или от консерва
  • бекон - 125 г на кубчета
  • домати - 1 бр.
  • босилек - 7 - 8 листа или друга ароматна трева
  • сирене - 150 г
  • гъби - от консерва или пресни
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • червено вино - 50 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • риган
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган първо се запържват лукът, нарязан на полумесеци, чесънът, беконът и чушката, които се овкусяват със сухите подправки. Трябва да се запържат добре и след това се добавя виното.

Оставя се да изври за 5 минути. После редим в двете гювечета ред плънка, ред сирене на кубчета, ред дома , босилек и т.н. Слагат се в студена фурна и се пекат на 180 г за 20 минути .

Накрая 5 минути преди да извадим гювечетата от фурната, им се чуква по едно яйце и се връщат за останалото време, докато се изпече. Когато се сервират , може да се поръсят с пармезан или кашкавал. Чудесно ястие за червено вино . Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: