Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Рулца»Телешки рулца с доматен сос и маслини

Телешки рулца с доматен сос и маслини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Телешки рулца с доматен сос и маслини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ароматна симфония от вкусове и аромати, която ще ви остави безмълвни"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 - 800 г
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • за намазване
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • бира - 25 мл
  • зехтин - 1/2 ч.л.
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото оформете правоъгълник. Изтънете го с чукче и овкусете с подправките. Разстелете го и върху него наредете кубчетата бекон и кашкавал.

Завийте на стегнато руло и го сложете в тавичка. Налейте около 1 ч.ч вода и завийте с фолио.

Печете на 200 градуса за около 1 час. Извадете и го намажете със смес от горчицата, бирата, зехтина и червения пипер.

Върнете обратно във фурната за десетина минути. Извадете и оставете да се охлади. В тиган с олио задушете лука и чесъна. Добавете доматите и подправките.

Варете соса около 10 минути и добавете маслините. Нарежете рулото на парчета и ги подредете ветрилообразно в намаслена тавичка.

Залейте рулцата със соса и сложете ястието във фурната за 15-20 минути. Извадете и поръсете с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз.

За приготвянето на тази рецепта съм използвала едното руло от рецептата Телешко руло с кашкавал и бекон.

Телешките рулца с доматен сос и маслини са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: