Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Универсална зеленчукова подправка

Универсална зеленчукова подправка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Опитните домакини винаги държат по няколко бурканчета от тази универсална подправка под ръка, защото с нея всяко ястие става по-вкусно"

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг кромид
  • чушки - 1 кг червени
  • домати - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • чушки - 1 кг зелени
  • целина - 1 връзка листа
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Нарежете ги на парчета, които да са удобни за мелене. Всички зеленчуци смелете на машинка за месо.

Сложете в дълбока голяма тенджера или чист леген, разбъркайте и добавете солта.

Оставете на хладно за един час. Разбъркайте отново и разпределете в чисти стерилизирани бурканчета.

Затворете с капачките и обърнете с капачката надолу. В продължение на седмица всеки ден обръщайте бурканите.

Бележка: Зеленчуковата подправка няма нужда от стерилизация, голямото количество сол я държи и няма да се развали.

Солта е много, затова, когато ползвате подправката в ястията, пробвайте преди да добавите още сол. Заради солта се слага по половин чаена до една чаена лъжичка на ястие.

В началото сложете по малко и след това регулирайте количеството според вкуса ви.

Добавката е чудесна, затова не се колебайте. Ако ви притеснява количеството сол, намалете го и стерилизирайте за 10 мин.

Универсалната зеленчукова подправка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
ДОБРА ИДЕЯ !
31.10.2016 18:38
4
4