Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с печени чушки

Пилешка супа с печени чушки

СофияСофия
Новак
3814628
Пилешка супа с печени чушки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Печените чушки придават неповторим аромат на тази супа, опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - ½ кг
  • лук - ½ глава
  • чушки - 3 бр. печени
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр. голям
  • ориз - 4 с.л.
  • сол
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се слага около 2 литра вода, добавя се сол на вкус и пилешкото месо. Пяната се премахва от бульона.

Когато месото започне да се отделя от костите, е готово. Пилето се обезкостява и се нарязва на малки кубчета. Бульонът се прецежда.

Зеленчуците се нарязват на малки кубчета, а печените чушки на жулиени. Зеленчуците се задушават в тенджера с 2-3 с.л. олио.

Добавят се към бульона и нарязаното месо, оставяме супата да ври. Овкусява се с червен и черен пипер. Изчаквате няколко минути и добавяте ориза.

Варете супата, докато месото и картофите се сварят. Преди да свалите супата от котлона се добавя и магданозът. Тази пилешка супа не изисква застройка.

Пилешката супа с печени чушки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: