Кюфтенца по Марокански

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф44010643725
28/10/2016
"Когато не ни остава време да отскочим до Мароко за да опитаме този деликатес, можем да си го приготвим и вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 260
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с останалите съставки и и оформяте малки кюфтенца. Запържвате добре и от двете страни и доливате съставките за соса без яйцата (лукът е настърган).

Разбърквате 1-2 минути, докато водата от доматите се поизпари и добавяте едното яйце разбито. Бъркате още 2 минути и чуквате другото яйце отгоре върху кюфтенцата - то обаче е цяло.

За да не се разтече, може да му направите малко кладенче между кюфтенцата.

Захлупвате с капак и допържвате още 2- 3 минути или до готовност на яйцето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар