Кюфтенца по Марокански

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
932
5
23/12/2019
"Когато не ни остава време да отскочим до Мароко за да опитаме този деликатес, можем да си го приготвим и вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 004
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с останалите съставки и и оформяте малки кюфтенца. Запържвате добре и от двете страни и доливате съставките за соса без яйцата (лукът е настърган).

Разбърквате 1-2 минути, докато водата от доматите се поизпари и добавяте едното яйце разбито.

Бъркате още 2 минути и чуквате другото яйце отгоре върху кюфтенцата - то обаче е цяло.

За да не се разтече, може да му направите малко кладенче между кюфтетата.

Захлупвате с капак и допържвате още 2-3 минути или до готовност на яйцето.

Кюфтенцата по Марокански са готови.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар