Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко по марокански с булгур

Печено агнешко по марокански с булгур

редакция:
Polina MatevaPolina Mateva
Новак
72914
Печено агнешко по марокански с булгур
Снимка: Polina Mateva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
24 мин.
Порции
7
"Тайната на вкусното печено агнешко по марокански е в подправките, както и в онази любов, с която е приготвено."

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - или част от нея и врат
  • булгур - 1чаша
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • джинджифил
  • лимони - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр. или от консерва
  • розмарин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • бяло вино - 1 ч.ч. или бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се подсушава и обтрива със зехтина и подправките. Може да престои 2-3 часа, но и веднага става.

Слага се в дълбока тава или гювеч и на дъното се налива бяло вино или просто вода - половин чаша вино.

Завива се с фолио или капак и се пече 2-3 часа на 170-180 градуса. Може да се обърне, за да видите дали има нужда от още вода.

След третия час добавяте в едната страна, където има място в соса, кубчетата картофи, а в другата - булгура и разбърквате леко.

Рецептата за това печено агнешко може да се изпълни с нахут, но се слага в началото под агнешкото. Добавят се резени лимон и доматите и се пече още 1 час, отваря се и се залива коричката с бира.

При желание печеното агнешко по марокански се дозапича без фолио, за да има по-хрупкава коричка.

Вижте също как да си направите агнешка плешка със спанак, вкусна печена агнешка главичка или любимата агнешка дроб сарма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: