Френски кюфтенца от пилешки дробчета

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Новак
23/12/2019
"Кулинари, запретвайте ръкавите, защото тези изтънчени кюфтенца няма да се сготвят сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 171
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се слагат в малка тенджерка с вода на котлона. Оставяте ги да врят 3-5 минути, след което отцеждате водата, охлаждате и ги пасирате.

Прехвърляте ги в дълбока купа и смесвате с 1 разбито яйце, хляба, накиснат в малко мляко, за да омекне, и след това изстискан, и настъргания кашкавал.

Поръсвате сместа с черен пипер и сол и оформяте малки кюфтенца.

Разбивате останалите яйца в купа, а в друга слагате галетата.

Топвате кюфтетата в яйцата, след това в галетата и запържвате за няколко минути в олиото.

Френските кюфтенца от пилешки дробчета се поднасят с чаша бира или вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар