Сарми със свинско и гъби

28/10/2016
"Класически сарми със свинско, които са основната причина всяка година да слагаме кисело зеле "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 771
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни кубчета и го запържете в дълбок тиган за 7-8 мин. Добавете ситно нарязания кромид и нарязания на кубчета морков, след това нарязаните на едро гъби, добавете подправките и разбъркайте.

Разделете листата на зелката, като най-горните ги поставете върху дъното на тенджерата, в която ще варите сармите. Вземете един лист зеле, сложете от плънката и завийте на сарми.

Подредете всички сарми в тенджерата, налейте вода, отгоре сложете една чиния, за да потънат сармите хубаво. Варете сармите на бавен огън за около 90 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар