Печени праскови с кокосова коричка и карамелен топинг

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
24/12/2019
"Изключителен десерт, с който ще впечатлите всички без изключение "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете прасковите на две части. Внимателно извадете костилката и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

В тенджерката сипете сметаната и захарта и ги затоплете, за да се разтвори. Свалете от котлона и добавете ванилията и кокосовите стърготини.

Разбъркайте добре и напълнете прасковите. Сложете прасковите във фурна, загрята на 180 градуса. Печете около 35 минути или докато се зачерви топингът.

Оставете леко да се охладят и ги сервирайте полети с карамеления топинг и топка ванилов сладолед.

Печените праскови с кокосова коричка и карамелен топинг са страхотен десерт.

Адаптирано от Вкуснотека.

Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

За вас вече няма да има граници в сладкарството, защото комплектът от сладкарски инструменти за моделиране ще ви позволи да направите каквито желаете форми и декорации. Имате цели 12 части, от които да се вдъхновите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар