Бонбони Тикви
Pumpkin Bonbons

Бонбони Тикви

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Бонбони Тикви
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"В тон с празника и празничното настроение - бонбони тикви"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • бисквити - 300 г, маслени
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 60 г
  • орехи - 50 г
  • фондан - зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тиквата в тавичка и я изпечете на 200 градуса около 35-40 минути или докато омекне. Смелете орехите и бисквитите в кухненския робот.

След като тиквата се охлади, към нея прибавете смлените орехи и бисквити. Добавете захарта, маслото, канелата и размесете добре.

Оставете в хладилника да стегне. След това направете малки топчета и с помощта на клечка за зъби направете очертанията, имитиращи тези на тиква.

От зелен фондан направете дръжките на тиквите. Поставете ги в хартиени кошнички и ги сложете в хладилника.

Ако тиквата не е достатъчно жълта, може да добавите оранжева безвредна боя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: