Боб с кюфтенца

Боб с кюфтенца
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Едно ястие, което никога няма да ни омръзне да ядем"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. сухи
  • корени за супа - 4 бр. меродиени
  • чесън - 3 скилидки
  • за кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • галета - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за една нощ в студена вода. Сварете го, като след като един път смените вода му, налейте нова, добавете олио, сол е измитите мерудиени корени. След като е почти готов, сложете нарязания кромид, чесъна, сухите чушки, нарязаните домати, варете за още 30 минути и добавете подправките.

Смесете каймата с дребно нарязания кромид, яйцето, галетата и подправките, оформете малки кюфтенца и ги изпържете. Добавете ги в тенджерата при боба. Размийте брашното с малко вода и го налейте на тънка струя към боба.

Разбъркайте, оставете за още 5 минути да ври и свалете от котлона. Поръсете ястието с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: