Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Веган кюфтенца от червен боб и киноа

Веган кюфтенца от червен боб и киноа

Веган кюфтенца от червен боб и киноа
Снимка: Никол Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Кой каза, че веганите не ядат кюфтенца - хапват и още как, но от тези с киноа и червен боб"

Необходими Продукти

  • червен боб - 250 г от консерва
  • киноа - 60 г
  • лютеница - 2 с.л. (кьополу или доматен сос по желание)
  • галета - половин чаша
  • подправки - на вкус (сол, кимион, червен пипер, чубрица, черен пипер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачквате боба с вилица. Добавяте към него сварената киноа и останалите съставки.

Омесвате кюфтенца и слагате на скарата за около 15 минути. Консистенцията не трябва да е прекалено лепкава, за да не залепва за скарата.

Пробвайте сместа преди да направите кюфтенцата, за да сте сигурни че са добре овкусени.

Ако нямате галета, може да добавите две блендирани препечени филийки.

Най-добре се комбинират със салата от домат или маслини или със сусамов тахан. От сместа се получават около 8-9 зеленчукови кюфтенца.

Веган кюфтенцата от червен боб и киноа са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: