Веган кюфтенца с червен боб

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5812k1
Веган кюфтенца с червен боб
Снимка: Йоана
1 / 5
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Бобените кюфтенца може и да са веган, но пак ги хапваме с любимо питие и наслада"

Необходими Продукти

  • червен боб - 190 г от консерва
  • слънчогледово брашно - 20 г (или друго по избор)
  • ленено семе - 20 г
  • слънчогледово семе - 10 г сурово
  • тиквени семки - 10 г сурови
  • слънчогледов тахан - 20 г (или друг по избор)
  • подправки - - по избор на вкус *
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отцеждате боба от консервата и го измивате добре. Поставяте го в купа и го намачквате.

Прибавяте останалите продукти без семената за поръсване и разбърквате до получаването на хомогенна смес (ако е необходимо, добавяте малко вода).

* От подправките използвах сол, черен пипер, мащерка и риган.

След това оформяте малки зеленчукови кюфтенца с ръце и ги нареждате в тавичка върху хартия за печене.

Поръсвате със семената и слагате бобените кюфтенца да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути до придобиването на лека коричка.

Поднесете тези веган кюфтенца с червен боб с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: