Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо, може да ползвате пилешки гърди или бутчета, отцедете и обезкостете, накъсайте на парчета. Сложете в дълбок тиган зехтина и маслото, загрейте на котлона.
Почистете гъбите и нарежете на тънко.
Сложете ги в тигана и запържете за 5 минути. Добавете накъсаното месо, разбъркайте и гответе още 5 минути.
Добавете виното и оставете да се изпари алкохолът за няколко минути, отново разбъркайте и сложете топеното сирене, нарязаните на дребно краставички и подправете на вкус.
Гответе още 5 минути и сложете сметаната. Разбъркайте и махнете от котлона. Заквасената сметана не трябва да кипва, така че внимавайте.
Вземете един голям хляб, отрежете внимателно горната му част като капак и издълбайте средата, отделете я за галета.
Намажете вътрешността на хляба с лютеницата, изсипете плънката и поръсете с настърган кашкавал.
Сложете хляба в загрята фурна на 180 градуса да се запече за десетина минути до златист цвят на кашкавала. Пълненото хлебче е готово.
Пълненият хляб с пиле и гъби е топ вкусотия!