Солени еклери със сирене крема и шунка

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
28/10/2016
"Божествен вкус, който ни кара да съжаляваме, че имаме само един стомах "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 374
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете млякото, водата, солта, захарта и маслото. Оставете да заври и изсипете наведнъж брашното.

Бъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените на тенджерата. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате, докато се усвои.

Застелете тава с хартия за печене. Изсипете сместа в пош и шприцовайте на разстояние. Печете на 180 градуса около 20 минути. Не отваряйте фурната по време на печенето. След като еклерите са готови, изключете фурната и леко открехнете вратата. След 5-6 минути извадете тавата с еклерите.

В купа смесете сиренето със сметаната и щипка черен пипер. Сипете сместа в пош. Направете разрез на всеки еклер и го напълнете с крема. Украсете с розички от шунка, парченца маслини и краставица.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Хубава рецепта ще я пробвам скоро
0
0