Начин на приготвяне
В дълбoĸa ĸyпa нaчyпвaмe биcĸвититe нa средно големи пapчeта и започваме да добавяме cъcтaвĸитe. Поръсваме какаото върху тях, пудрата захар, накълцаните на по едро орехи, нарязаните на парчета меки масла и разбитите жълтъци.
С голяма лъжица разбъркваме и започваме да добавяме на тънка струйка топлото прясно мляко. Сместа се бърка, докато се усвой млякото от бисквитите, но бавно и внимателно, така че да останат част от бисквитените парчета сухи (т.е. да се виждат парчетата бисквити, а не каша).
Покриваме купата със стреч фолио и поставяме в хладилник за 1 час за да стегне малко.
В малка откопчаваща се (ринг) форма сипваме сместа и натискаме с лъжица, за да не остане кухина в тортата. Поставяме формата в хладилник, завита с фолио за около 3 часа, за да стегне още повече.
През това време правим карамелено-белтъчен крем. За целта в метална купа разбиваме белтъците със захарта и щипка сол на сняг.
В друга метална купа карамелизираме захарта до желания от нас цвят. Прибавяме горещия карамел на тънка струйка към целувчения крем при непрекъснато бъркане с миксер на високи обороти.
Изваждаме тортата и преместваме в подходяща чиния. Премахваме внимателно стените и дъното на ринга и украсяваме тортата с карамелено-белтъчен крем като се отдаваме на фантазията си.