Шоко сладкиш с грис и кокос

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
29/10/2016
"Време е да зарежете всичко и да ни дойдете да гости, за да ви почерпим с този великолепен сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 947
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте маслото със захарта за сладкиша. Разбивайте до получаване на кремава смес, добавете ядно по едно яйцата като след всяко разбивате. Добавете и млякото.

Пресейте брашното, бакпулвера и какаото.

Сипете сухите съставки в купата при яйцата, разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес без брашнени бучки.

Намажете тавичка с малко мазнина и поръсете с брашно, сипете получената кексова смес и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин или до суха клечка. Извадете готовия сладкиш и охладете.

В тенджерка на котлона сипете млякото и захарта, разбъркайте, докато захарта се разтвори, сложете кокосовите стърготини и маслото.

Щом кипне, добавете грис, като непрекъснато бъркате до сгъстяване.

Махнете от котлона и охладете, след това разбийте получения грис с миксер на слаби обороти.

Разтопете шоколада на водна баня, излейте крема от грис върху сладкиша, изравнете и сипете стопения шоколад. Оставете в хладилник за няколко часа да стегне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар