Начин на приготвяне
В купа разбийте маслото със захарта за сладкиша. Разбивайте до получаване на кремава смес, добавете едно по едно яйцата като след всяко разбивате. Добавете и млякото.
Пресейте брашното, бакпулвера и какаото.
Сипете сухите съставки в купата при яйцата, разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес без брашнени бучки.
Намажете тавичка с малко мазнина и поръсете с брашно, сипете получената кексова смес и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин или до суха клечка. Извадете готовия шоколадов сладкиш и охладете.
В тенджерка на котлона сипете млякото и захарта, разбъркайте, докато захарта се разтвори, сложете кокосовите стърготини и маслото.
Щом кипне, добавете грис, като непрекъснато бъркате до сгъстяване.
Махнете от котлона и охладете, след това разбийте получения грис с миксер на слаби обороти.
Разтопете шоколада на водна баня, излейте крема от грис върху сладкиша, изравнете и сипете стопения шоколад. Оставете в хладилник за няколко часа да стегне.
Шоко сладкишът с грис и кокос е готов.