Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоко сладкиш с грис и кокос

Шоко сладкиш с грис и кокос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Шоко сладкиш с грис и кокос
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Време е да зарежете всичко и да ни дойдете да гости, за да ви почерпим с този великолепен сладкиш"

Необходими Продукти

  • за сладкиша
  • масло - 125 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр
  • бакпулвер - 15 г
  • брашно - 250 г
  • какао - 2 с.л
  • прясно мляко - 200 мл
  • за крема
  • грис - 50 г пшеничен
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 50 г
  • кокосови стърготини - 25 г
  • за покриване
  • шоколад - 200 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте маслото със захарта за сладкиша. Разбивайте до получаване на кремава смес, добавете едно по едно яйцата като след всяко разбивате. Добавете и млякото.

Пресейте брашното, бакпулвера и какаото.

Сипете сухите съставки в купата при яйцата, разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес без брашнени бучки.

Намажете тавичка с малко мазнина и поръсете с брашно, сипете получената кексова смес и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин или до суха клечка. Извадете готовия шоколадов сладкиш и охладете.

В тенджерка на котлона сипете млякото и захарта, разбъркайте, докато захарта се разтвори, сложете кокосовите стърготини и маслото.

Щом кипне, добавете грис, като непрекъснато бъркате до сгъстяване.

Махнете от котлона и охладете, след това разбийте получения грис с миксер на слаби обороти.

Разтопете шоколада на водна баня, излейте крема от грис върху сладкиша, изравнете и сипете стопения шоколад. Оставете в хладилник за няколко часа да стегне.

Шоко сладкишът с грис и кокос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: