Начин на приготвяне
Приготвяме шоколадовия грис крем, като в тенджерка на котлона в гореща вода изсипваме царевичния грис.
Тъй като финият грис се сварява много по-бързо, затова в началото разбъркваме с бързи движения с телена бъркала, за да не стане грисът на бучки.
Когато е разтворена равномерно, сменяме с равна дървена бъркалка, с която постоянно без прекъсване бъркаме, докато грисът е готов.
Изтегляме тенджерката от котлона и прибавяме кафявата захар, рожков, какао и какаовите зърна. Ако е необходимо, сипваме още малко водичка, за да е кремообразно!
Кремът с грис може да бъде поднесено както в чашки или малки купички, така и в кошнички от мъфини, малай или мини кексчета!
Кошничките овалваме в чиния с пудра захар, за да са бели на цвят и да изпъкне шоколадовият крем! Поръсваме със ситно натрошени орехчета за украса / или други ядки пожелание!
Този шоко грис крем в кошнички е подходящи за детски рождени дни и партита!