Сладкиш с ванилов крем

24/12/2019
"Сладкиш с крем, който може да поднесем при специален повод или просто така"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153 536
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа и ги разбийте заедно със захарта. Добавете киселото мляко, олиото, брашното с бакпулвера и захарта, разбъркайте до еднородност.

В тава, застлана с домакинска хартия, изсипете 1/2 част от тестото и запечете. През това време сварете крема по указания на пакета начин /става по-гъст от обичайния, за да не се разтече/.

Когато блатът се е запекъл, изсипете ваниловия крем още топъл, а отгоре - останалата част от тестото.

Изпечете до готовност. Поръсете сладкиша с пудра захар.

Сладкишът с ванилов крем е много сполучлив.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
200 градуса са достатъчни за изпичането на сладкиша. Като се сложи крема, може да се премине само на горен реотан. Ако фурната е с вентилатор, може градусите да се намалят до 170 и продължи печенето до розов загар.
0
0
Hristina Valeva
Hristina Valeva
13.03.2018 11:20
На кави градуси се пече. И като се сложи крема как трябва да се пече.
5
0