Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа с топчета и джинджифил

Супа с топчета и джинджифил

Супа с топчета и джинджифил3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Класическа супа топчета, но с джинджифилова нотка"

Необходими Продукти

  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • кайма - 200 г
  • джинджифил - 1 - 2 см пресен корен
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 4 с.л. сварен
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът и се отцежда добре. Каймата се омесва с ориза, подправя се на вкус с черен пипер, сол.

Оформят се малки топчета и се овалват в брашно. В тенджера се сипва и се кипват 2 литра вода.

Добавят се нарязания ситно лук, морков, обелени и нарязани на кубчета картофи. Когато заврат, се добавят малките топчета от кайма и обелен и нарязан ситно корен от джинджифил, варим, докато омекнат.

Прибавя се доматеното пюре и начупено фиде. Готви се на тих огън до готовност.

Разбива се 1 жълтък с 3 с.л. кисело мляко и супа топчето се застройва.

Супата с топчета и джинджифил е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: