Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Българска пица с кайма

Българска пица с кайма

Българска пица с кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Пица, но в един по-вкусен български вариант"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • суха мая - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • гарниране
  • лютеница - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • ориз - 1 к.ч. сварен
  • черен пипер
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз
  • зехтин - за поръсване
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се сухата мая в топло прясно мляко, изсипва се в кладенчето на брашното, направено в средата. Добавя се сол, зехтин, яйцето и се разбърква всичко с вилица, като се загребва от брашното, да стане топка тесто, се сипва върху поръсена маса с брашно и се доизмесва на меко тесто. Оставя се на топло да втаса 30 минути.

Оризът се измива и вари до готовност, после се отцежда и измива със студена вода. Омесва се каймата със сварения ориз, черен пипер, сол на вкус и ситно нарязан лук.

Втасалото тесто се оформя на тънък блат в намаслена тава. Отгоре се намазва с лютеницата и разпределяме плънката от кайма и ориз. Поръсва се с ронена чубрица и се залива с малко зехтин.

Печем пицата в загрята фурна 180 градуса. Малко преди да е напълно готова, се поръсва с настърган кашкавал и отново се запича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: