Бял сос с кисело мляко

Бял сос с кисело мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусен сос за месо ,чушки и сарми!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • вода - 1 к.ч. или сос от печените чушки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява маслото и олиото. Брашното се добавя и се запържва на слаб огън, да не прегори, като се бърка непрекъснато.

След като промени цвета си, се разрежда с охладения сос от чушки или водата. Посолява се на вкус, разбърква се с телена бъркалка до хомогенност и се оставя за минута на котлона да клокне.

Сваля се от огъня тенджерката, добавя се киселото мляко с разбит в него жълтък и отново се слага на котлона само за 1 минута, добавяте и лимонов сок и сосът за зеленчуци е готов.

Може да се сервира с пълнени чушки, пържени картофени кюфтета или сарми!

Белият сос с кисело мляко е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: