Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки с кашкавал и сирене

Пърленки с кашкавал и сирене

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пърленки с кашкавал и сирене
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"С такива пърленки няма и да се сетите за ядене"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - около 4 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се изсипва в дълбока купа.

В брашното се прави кладенче и в него се счупва яйцето. Содата се прибавя към киселото мляко, разбърква се и се изчаква малко да шупне. След това се изсипва при брашното.

Замесва се меко тесто. Полученото тесто се оставя завито със чиста кърпа на топло, за да почине за около 20-30 минути. След като тестото е починало се разделя наоколо 15 малки топки тесто.

Всяка малка топка тесто се разточва с точилка. На котлона се слага сача да загрее. През това време се настъргват кашкавалът и сиренето. Подмазва се с малко олио или зехтин. Маслото се разтапя.

След като сачът се е нагрял се слага пърленката. Намазвам с малко от разтопеното масло. След като се зачерви от долната страна пърленката се обръща. Отново намазвам с разтопеното масло.

Отгоре поръсвам с настърганите кашкавал и сирене.

След като се зачерви и от другата страна отстранявам от котлона. Готовите пърленки покривам с капак.

Пърленките с кашкавал и сирене са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: