Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Дебели пърленки със сирене и кашкавал

Дебели пърленки със сирене и кашкавал

Дебели пърленки със сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Нали знаете правилото - колкото по-дебелии сочни са пърленките, толкова по-вкусни са"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • мая - 1 суха
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 550 г
  • сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 100 г настърган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и оставяме да шупне.

С останалите продукти без сиренето и кашкавала се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса, докато удвой обема си.

Разделя се две части и всяка се оформя на голяма плоска питка, като дъното се изтънява с пръсти, да има място за плънката.

Поръсва се с мащерка, отгоре се натрошава сиренето и покриваме с настърган кашкавал.

Печем пърленките в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути.

Сервираме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: