Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба Треска с бадемови ядки

Риба Треска с бадемови ядки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Риба Треска с бадемови ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусна и ароматна комбинация от риба и бадемови ядки, която ще опитаме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • треска - 600 г
  • моркови - 1 връзка
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - парче голямо колкото орех
  • бадеми - 30 г
  • къри
  • нишесте
  • кокосово масло - 25 г
  • кокосово мляко - 200 г
  • пипер
  • кориандър - пресен и сушен
  • лайм - 2 - 3 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате рибата на парчета, посолявате я и я поливате с лимонов сок. Режете морковите на парчета, лука- на ленти, чесъна и джинджифила на малки кубчета и бадемите на дълго.

Овалвате рибата в нишестето и я запържвате в сгорещено кокосово масло. Изцеждате я, а в същата мазнина слагате бадемите, след което изваждате и тях и слагате чесъна, джинджифила и моркова.

Последно добавяте лука и запържвате още няколко минути. Поливате всичко с кокосовото мляко и се овкусява със сол, пипер, къри, чили и кориандър на вкус.

Добавят се рибата и бадемите. Поднасяте с парче лайм и свеж кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: