Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани по италиански

Руло Стефани по италиански

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Руло Стефани по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Знаете, че и най-простото ястие, приготвено с много любов, е вкусно"

Необходими Продукти

  • гъби - 150 г
  • магданоз - 1 връзка
  • маргарин - 2 с.л.
  • овесени ядки - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • домати - 480 г белени от буркан
  • кайма - 800 г
  • шунка - 50 г
  • пармезан - 50 г
  • яйца - 1 бр,
  • розмарин - 1 - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате нарязаните гъби и накълцания магданоз в 1 с.л. маргарин. Овесените ядки накисвате в млякото до омекване, след което ги отцеждате и намачквате с вилица.

Доматите също се отцеждат и намачкват с вилица. Запазвате отделилия се сок. Каймата се смесва с нарязаната на кубчета шунка, овесените ядки, настъргания пармезан и яйцето.

Овкусява се с розмарина, солта, черния пипер. Оформяте на руло. Поставяте в намазнена форма за печене.

Добавяте доматите, гъбите и доматения сок. Печете на 200 градуса около 60 минути, като е добре от време на време да поливате с доматения сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: