Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцата със захарта до побеляване. Прибавя се киселото мляко с разбита в него амонячна сода, олио, ванилия и брашно. Разбърква се кексова смес и се разделя на три части, от които се пекат три блата върху хартия за печене един по един.
В купа със студено прясно мляко се сипва крема и се бърка с миксер за 3 минути е готов. Малка част от него се разбърква с течния шоколад и се оставя настрани.
В поднос нареждаме един блат, леко се сиропира със сок от компот и се намазва с крем ванилията, върху него втори блат също сиропиран и намазан с шоколадовия крем , трети блат и покриваме с крем ванилия.
Украсяваме отгоре с шоколадови дражета и счукани лешници. Охлаждаме и може да се сервира.