Лютеница от тиквички

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126145
04/01/2012
"Не бързайте да изпържите всички тиквички, запазете си малко, за да приготвите от тях вкусна лютеница от тиквички!"
Приготвяне90 мин.
Готвене180 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 277
  • Преглеждания за месеца46103
  • Преглеждания за седмицата5608
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 кг
  • червени чушки - 4 кг
  • домати - 3 кг
  • моркови - 1 кг или по - малко
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - скилидки, накълцан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете, почистете и обелете чушките.

Сварете тиквичките, след което ги отцедете от излишната течност през тензух.

Сварете морковите. Доматите смелете през мелачка, отделяща люспите.

След тях смелете и останалите зеленчуци заедно с тиквичките.

Сложете сместа от всички смлени зеленчуци в съд с широко дъно да ври, докато се сгъсти, като бъркате регулярно.

Към края добавете запърженото олио, сол, захар и накълцан чесън по желание.

Преди да разсипете в бурканчета, объркайте лютеницата с тиквички с накълцан магданоз.

Напълнените и добре затворени бурканчета стерилизирайте за 20-30 минути.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
кетьо
кетьо
13.09.2012 17:47
на женъта й се получи. десет буркана затвори,,стават много убави
0
0
Dunka
Dunka
13.02.2012 17:31
Тиквичките накрая ли се добавят всичките ?
0
0