Лютеница от тиквички

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
04/01/2012
"Не бързайте да изпържите всички тиквички, запазете си малко, за да приготвите от тях вкусна лютеница от тиквички!"
Приготвяне90 мин.
Готвене180 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126 088
  • Преглеждания за месеца2232
  • Преглеждания за седмицата342
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете, почистете и обелете чушките.

Сварете тиквичките, след което ги отцедете от излишната течност през тензух.

Сварете морковите. Доматите смелете през мелачка, отделяща люспите.

След тях смелете и останалите зеленчуци заедно с тиквичките.

Сложете сместа от всички смлени зеленчуци в съд с широко дъно да ври, докато се сгъсти, като бъркате регулярно.

Към края добавете запърженото олио, сол, захар и накълцан чесън по желание.

Преди да разсипете в бурканчета, объркайте лютеницата с тиквички с накълцан магданоз.

Напълнените и добре затворени бурканчета стерилизирайте за 20-30 минути.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
12.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
23.07.2019 16:56
Един
1
0
кетьо
кетьо
13.09.2012 17:47
на женъта й се получи. десет буркана затвори,,стават много убави
1
0
Dunka
Dunka
13.02.2012 17:31
Тиквичките накрая ли се добавят всичките ?
2
0