Сладки фунийки с крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
24/12/2019
"Колкото и фунийки да направите, все няма да стигнат - правило № 26 в Кулинарията "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 352
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Добавете разбитите яйца, млякото със содата и олиото. Омесете средно меко тесто. Разточете на голяма кора.

Нарежете на ленти (0. 5 см) и с дължина около 30 см. Навийте ги на намаслените фунийки и ги подредете в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 20 минути.

Извадете и още топли ги освободете от формичките. Пригответе крема, като сварите млякото - 800 мл. В купа сипете останалото мляко, захарта и пудинга.

Разбъркайте и изсипете сместа във врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете леко да се охлади и прибавете маслото. Разбъркайте хубаво и напълнете фунийките.

Потопете ги в смлените орехи и ги подредете изправени, за да не изтече кремът. Сладките е хубаво да престоят една нощ, за да омекнат.

Сладките фунийки с крем са невероятни.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар