Сладка и сочна баклава

31/10/2016
"Баклава, която се топи в устата, по оригинална рецепта и в майсторско изпълнение "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 626
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две части. Сложете половината кори в подходяща тава за печене.

Смесете орехите с канелата и ги разстелете върху корите. Сложете втората част от корите и нарежете внимателно с остър нож на ромбоиди.

Загрейте маслото (маслото е готово, когато пуснете троха от хляб и тя потъмнее). Полейте баклавата с маслото. Изпечете в умерена фурна до златисто.

Направете захарен сироп, като към захарта прибавите 3 ч.ч. вода. Добавете ванилията. Когато сиропа заври изапочне да се сгъстява, отстранете от котлона. Полейте охладената баклава с топлия сироп.

Оставете за няколко часа преди сервиране, за да си поеме сиропа.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар