Начин на приготвяне
В подходящ съд сложете захарта, лимоновия сок и 300 мл. вода.
Кипнете, като бъркате постоянно, за да не загори захарта. Оставете на тих огън за около 5-10 минути, докато сместа се сгъсти.
Смесете смлените бадеми, пудрата захар, кравето масло и бадемовата есенция. Разбъркайте до получаването на гладка паста.
Измийте кайсиите и отстранете костилките, като ги извадите внимателно от единия край.
Оформете малки топчета от бадемовата паста и ги поставете във всяка кайсия.
Наредете готовите кайсии в плитка тава и внимателно залейте със захарния сироп. Покрийте с фолио и печете около 25-30 минути в загрята фурна на 180 градуса.
Сервирайте кайсиите с част от сиропа.
Кайсиите с бадемова паста са готови.