Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Кайсии с бадемова паста

Кайсии с бадемова паста

Кайсии с бадемова паста1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Плодов десерт, какъвто не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 75 г
  • бадеми - 225 г смлени
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пудра захар - 50 г
  • масло - 2 с.л.
  • бадемова есенция - 1/2 ч.л.
  • кайсии - 900 г свежи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете захарта, лимоновия сок и 300 мл. вода.

Кипнете, като бъркате постоянно, за да не загори захарта. Оставете на тих огън за около 5-10 минути, докато сместа се сгъсти.

Смесете смлените бадеми, пудрата захар, кравето масло и бадемовата есенция. Разбъркайте до получаването на гладка паста.

Измийте кайсиите и отстранете костилките, като ги извадите внимателно от единия край.

Оформете малки топчета от бадемовата паста и ги поставете във всяка кайсия.

Наредете готовите кайсии в плитка тава и внимателно залейте със захарния сироп. Покрийте с фолио и печете около 25-30 минути в загрята фурна на 180 градуса.

Сервирайте кайсиите с част от сиропа.

Кайсиите с бадемова паста са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: