Домашен дюнер с печено свинско

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
24/12/2019
"След този дюнер никога вече няма да се сетите за онези безвкусни имитации, които предлагат в дюнерджийниците."
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 532
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата220
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина и всички подправки, разбъркайте. С тази смес натрийте хубаво месото.

Сложете маринованото свинско в тава, сипете малко вода и покрийте с алуминиево фолио. Поставете в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото и допечете още 10 минути.

Направете чеснов сос, като почистите чесъна, сложете го в хаванче с малко сол и счукайте. Прехвърлете в купичка, сложете киселото мляко, малко пипер и разбъркайте до хомогенна смес.

Кашкавала настържете, доматите и краставицата почистете и нарежете на тънки резени.

Извадете готовото месо от фурната, сложете върху дървена дъска и с остър нож разрежете на тънки парчета. Загрейте грил тиган или скара, сложете питките и затоплете за няколко секунди от двете им страни.

Напълнете питките, като във всяка сложите от соса, късчета месо, резени домат и краставица, малко кашкавал и полеете отново с малко сос.

Така направете с всички питки. Завийте и поднесете дюнерите топли.

Домашният дюнер с печено свинско е много вкусен.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
15.11.2016 18:17
Една идея ти давам- соса за дюнер го правя като към това количество кисело мляко добавям 2 с.л картофено пюре на прах и 1 ч.л. сусамов тахан. Става неверотен.
5
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.11.2016 20:35
Благодаря ти, Кате, непременно ще пробвам :)
2
0